Onze sponsoren:


Nieuws:

Ook een e-mail met het laatste nieuws?

Laat je e-mail adres achter op info@orion-precision.com


Mrt 2013: Ronny Meiboom bouwt klapkolf voor Tikka T3 sporter


Feb 2013: Ronny & Ruud doen mee aan Longshot 2013!


Nov 2012: Ruud tweede op Nederlands Kampioenschap PVCN (kogel)


Orion Precision onderstreept veilig en zorgvuldig gebruik van wapens en munitie.

Voor gebruik van deze website en de naam Orion Precision, klik hier!

Copyright Orion Precision 2013 -  Voor gebruik van deze website en de naam Orion Precision, klik hier!Logo Orion Precision

Volg het Orion Precision Shooting team op Facbook!

April 2012
Vrijdag 20 april 2012: Update over de Oefendag!


Voor wie het nog niet wist, techniek is alles tijdens het lange afstand schieten. Natuurlijk de kogelbuks zelf met alle kleine ietepieterige afstellingen, de richtkijker inclusief waterpasje en klikjes en de kogel met nauwkeurig afgewogen kruitsamenstelling. Maar dan ben je er nog niet. Swarovski heeft de mannen speciaal een telescoop te leen gegeven om de kogel inslag op afstand te kunnen spotten. Afstandmeters, windmeters, snelheidmeters en luchtdrukmeters; moeder natuur biedt heel veel uitdagingen.En natuurlijk nog de ballistische computer programma’s geïnstalleerd op de i-Phone. Alle factoren worden ingevoerd om de juiste kogelbaan te bepalen zodat de perfecte 10 geschoten wordt. En juist die i-Phone is dan weer handig om het thuisfront op de hoogte te houden met foto’s en verhaaltjes die we dan weer op deze website de wereld insturen.


Een goed begin…

Ronny en Ruud zijn gisteren na 9 uurtjes sturen in Polen aangekomen. “Goed hotel” stond in het sms-je, “midden in de bossen en maar tien minuten rijden van de Nietoperek schietbaan.” Vanochtend waren de heren al om 9 uur op de schietbaan aanwezig. Na de inschrijving en de wapenkeuring werd nogmaals de squad-indeling (schietgroepen) doorgenomen. Ruud zit in squad 3 en Ronny in squad 4. Voor het Orion Precision Shooting team mocht Ruud de spits afbijten op de 300m baan.


De eerste schoten

En er mocht geoefend worden. Tien minuten lang en met een onbeperkte hoeveelheid kogels mochten de heren op 300 meter schieten. Ruud vond het na 10 kogels wel goed. Het groepje was redelijk en dat gaf Ruud een goed gevoel. Ook was hij blij dat de schutter naast hem met mondingsrem al klaar was…


Ronny had een mooi groepje op 300m en zat bovendien goed op de tien!


Wel of geen wind?

Op de 600 meter was Ruud weer als eerste van het team aan de beurt. De wind was goed ingeschat en de groep zat mooi op de kaart. Helaas had Ronny de windsverandering te laat ingezien. Zijn groep van oefenschoten zaten minder goed op de kaart.  


Juist die wind speelde Ruud parten op de 800 meter. Ruud meende wind te zien en had hiervoor zijn kijker ingeklikt. Uiteindelijk was dit de fout, want de wind was nauwelijks aanwezig. De groep was mooi klein maar op de verkeerde positie op de kaart. Ronny had op 800 meter een perfecte groep met een leuk aantal 10en en 9s!


Eindelijk het 1 km schot!

Als bonus mocht er aan het einde van de dag nog op een afstand van 1.075 meter worden geschoten! Ruud was redelijk tevreden. Hij heeft uit 15 schoten een kogelgroepje met een doorsnede van 30 cm geschoten die bovendien goed op de kaart zaten. Ronny had ook een goede groep geschoten, echter de schoten zaten iets te hoog op de kaart.


De kilometer is dus door de mannen geoefend! Morgen komt de grote dag. Om 9 uur gaat de echte competitie beginnen. De heren zijn zo enthousiast en de sfeer is geweldig. Als echte schutters vinden ze het prachtig om al die verschillende mensen en met verschillende wapens te zien meedoen. En natuurlijk is iedereen geïnteresseerd in de schietsport, dus het praatje over schieten is al gauw gemaakt.


De tanden zijn al gepoetst. De mannen liggen al op bed. Bekijk ook de foto’s en blijf de mannen van Orion Precision aanmoedigen!

Header Orion Precision

De Longshot Schietbaan

Ruud Visser in schietpositie. Afstand 300 meter.

Ruud Visser bereidt zich voor op zijn schietoefening

Ruud Visser richt op target Longshot Polen 2012 oefendag

Ronny Meiboom observeert het schot met Swarovski telescoop

Goede schietbeurt met 9s en 10en van Ronny Meiboom op 300 meter.

Ronny Meiboom met de duimen omhoog. Een geslaagde Oefendag op Longshot Polen